nl4talents – Koning Willem Alexander bezoekt congres

Koning bezoekt Evenement vijfde editie nl4talents

Koninklijk bezoek voor honderden talentvolle internationale studenten die na hun studie verbonden willen blijven met Nederland, waren op de vijfde editie van nl4talents. Amplify EventMarketing organiseerde dit evenement in opdracht en samen met de EP Nuffic.

Kennis, vaardigheden en netwerken werden uitgebreid tijdens dit succesvolle evenement. “We zijn vereerd dat de koning dit jaar aanwezig was bij NL4talents. Dit onderstreept het belang dat Nederland hecht aan internationale studenten en hun blijvende verbondenheid met ons land.” Aldus Freddy Weima, directievoorzitter van EP-Nuffic. Tijdens NL4talents werd ook de 25.000ste NFP-beurs uitgereikt.

Koninklijk bezoek op je evenement is een unieke eer waar de EP Nuffic meer dan trots op mag zijn. Wanneer je een evenement organiseert waar het Koninklijk Huis aanwezig is behoefd dat op sommige fronten een andere voorbereiding. Zo is er het Koninklijk Protocol waar je rekening mee houdt en vele bijkomende zaken. Meer weten over het Koninklijk huis op je evenement, of hoe je die organisatorische voorbereidingen goed aanpakt? We denken graag met je mee.

Nieuwsbericht RVD:

Koning bezoekt vijfde editie nl4talents

Zijne Majesteit de Koning woont woensdag 23 november bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam de vijfde editie bij van ‘nl4talents’. Dit evenement wordt georganiseerd door EP-Nuffic voor internationale studenten en alumni die een Nederlands onderwijsprogramma hebben gevolgd aan hogescholen en universiteiten. Het initiatief biedt hen de mogelijkheid om na afloop van hun studie aan Nederland verbonden te blijven via het Holland Alumni netwerk.

De Koning woont in de aula van de universiteit het plenaire programma ‘Holland Alumni live on stage’ bij. Oud-studenten laten zien op welke manier zij aan Nederland verbonden zijn gebleven.
Alle aanwezige studenten worden verder benoemd tot de ‘Talentclass 2016-2017’. Dit zijn studenten die in de laatste fase van hun studie zitten en via de talentenklas instrumenten aangereikt krijgen om het contact met Nederland te behouden. Ook wordt de 25.000e NFP-beurs uitgereikt. Jaarlijks volgen enkele honderden professionals uit ontwikkelingslanden via het Netherlands Fellowship Programmes (NFP) een onderwijsprogramma. De opgedane kennis wordt toegepast in de organisatie waarvoor zij werkzaam zijn in hun eigen land. Ook heeft de Koning een ontmoeting met enkele studenten en alumni over hun ervaringen.

In het academisch jaar 2015-2016 volgden bijna 75.000 internationale studenten een volledig studieprogramma aan Nederlandse hogescholen en universiteiten, aldus EP-Nuffic. De instroom van internationaal talent draagt volgens de organisatie bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse kenniseconomie en de kwaliteit van het onderwijs. Internationale studenten brengen hun kennis en netwerken mee en doen ervaringen op tijdens hun verblijf in Nederland. Hiermee kunnen zij de Nederlandse arbeidsmarkt en samenleving versterken. De meeste internationale studenten komen uit Duitsland, gevolgd door China, België en Italië.

EP-Nuffic is een organisatie voor internationalisering van het onderwijs in Nederland.

RVD, nr. 241

Aantal gasten: 700
Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam

ep-nuffic

Mail ons

4 + 2 = ?