VUmc - TCS Amsterdam Marathon

Sponsoring event – VUmc Cancer Center Amsterdam & TCS Amsterdam Marathon

Wie kent het geblokte gebouw aan de ring A10 niet?! Stichting VUmc CCA zet zich al meer dan 30 jaar in en maakt onderzoek, behandeling en faciliteiten van VUmc Cancer Center Amsterdam mogelijk. VUmc CCA is het officiële goede doel van de TCS Amsterdam Marathon en voor dit internationale spektakel mogen wij de (live) communicatie voorafgaand en tijdens de marathon verzorgen. Uiteraard draait alles om fondsenwerving, branding en binding.

Onze taak is om de branding te vergroten, de fondsenwerving een flinke boost te geven en tijdens de marathon een groots evenement neer te zetten. Het ultieme voorbeeld van de combinatie van een online/offline marketingcommunicatie campagne en evenement. Wij creëerde de campagne #HelpdeHeld en het CCA Helden Clubhuis als kloppend hart en evenementencentrum tijdens de TCS Amsterdam Marathon.

Agent 327
“Grrrutjes-nog-aan-toe, wat een geheim agent toch allemaal niet moet doen om als Rotterdammer incognito op de dag van de marathon in Amsterdam te kunnen lopen.”

Hendrik IJzerbroot, alias agent 327: Held, slim, snel, goed in vechtsporten en snelle reflexen. Hij traint voor de 8 kilometer, die hij op 19 oktober loopt tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Steun agent 327: “Het geld zal worden gebruikt voor de aanschaf van een superresolutie-microscoop; onmisbaar in het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker.”

Met dank aan Held Martin Lodewijk
Wanneer je aan Nederlandse (strip)helden denkt, denk je aan Agent 327. Wij vinden het dan ook fantastisch dat Martin Lodewijk zich belangeloos voor deze heldencampagne van het VUmc CCA heeft ingezet en blijft inzetten.

Martin reageerde direct positief toen hij werd gevraagd mee te werken. Hij kent verschillende personen in zijn naaste omgeving die met kanker te maken hebben (gehad). Iemand die heel erg dicht bij Martin staat, is kort geleden geopereerd aan kanker en daarom weet hij waarom het zo belangrijk is dat er goed onderzoek wordt gedaan en we steeds meer te weten komen over het bestrijden van deze ziekte. Hij hoopt dan ook dat er heel veel mensen zich zullen inschrijven voor de TCS Amsterdam Marathon en dat er heel veel geld wordt opgehaald zodat we de superresolutie-microscoop kunnen kopen!

Het origineel van de (zwart-wit) tekening, samen met de bijbehorende schetsen, die Martin maakte zijn “live” geveild via catawiki.

Aantal gasten: honderden
Locatie: Sportvereniging tijdens de TCS Amsterdam Marathon