VSBfonds

Event details

locatie

ARTIS

Soort event

Netwerk event

Klant

VSBfonds

VSBfonds beurzen uitreiking

De VSBfonds Beurs is er om studenten die zich betrokken voelen bij Nederland en die een droom hebben om te studeren of op een andere manier ervaring op te doen in het buitenland te belonen. Ieder jaar wordt deze groep in het zonnetje gezet tijdens de Bursalendag. Het moment voor de uitreiking van de beurs. Samen met het VSBfonds en haar partners organiseren wij deze feestelijke uitreiking.

Afgelopen editie was een bijzondere, voor het eerst werden er ook beurzen aan MBO studenten uitgereikt in aanwezigheid van minister Dijkgraaf.

Uit het persbericht:

Naast 150 hbo- en wo-studenten, ontvingen vandaag voor het eerst vijftig mbo-studenten een VSBfonds Beurs om in het buitenland een studie, cursus of vrijwilligerswerk te doen die bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. In het Groote Museum in Artis sprak minister Dijkgraaf met deze studenten over wat de ontvangst van deze beurs voor hen betekent.

Minister Dijkgraaf: “Ik vind dat alle studenten in Nederland onderwijs verdienen waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarbij horen ook dezelfde kansen en mogelijkheden om voor een uitwisseling of stage naar het buitenland te gaan. Of je nou een mbo, hbo of wo-opleiding volgt, dat zou geen verschil moeten maken. VSBfonds geeft hiermee het goede voorbeeld en ik roep andere financiers op dit goede voorbeeld te volgen.”