SAIL

Event details

locatie

Online

Soort event

Online Event

Klant

SAIL

Voor verkiezingsdebat (Online)

Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Internationale (ontwikkelings) samenwerking is van groot belang om bij te dragen aan het creëren van een rechtvaardige en duurzamere wereld. Om aandacht te vragen voor dit belangrijke politieke onderwerp organiseren de SAIL instituten het online verkiezingsdebat: ‘Zonder kennisuitwisseling geen ontwikkeling’.
Sail: 'Zonder kennisuitwisseling geen ontwikkeling'

Tijdens het debat zullen vijf Tweede Kamerleden van VVD, CDA, GroenLinks, PvdA en D66 met (hoger) onderwijs, dan wel ontwikkelingssamenwerking in hun portefeuille, hun mening geven over diverse stellingen die gekoppeld zijn aan twee thema’s:

  • Het belang van kennis binnen de aid en trade agenda
  • Gelijkwaardigheid en inclusiviteit in partnerschappen: idealistisch of realistisch?

De thema’s werden ingeleid door respectievelijk mr. Marhijn Visser, Deputy Director International Affairs van VNO-NCW/MKB-Nederland en Prof.dr.ir. Thea Hilhorst, hoogleraar humanitaire hulp en wederopbouw aan het International Institute of Social Studies (onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam).

De Kamerleden die aan het debat meededen, zijn Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks), Dennis Wiersma (VVD), Mustafa Amhaouch (CDA), Jan Paternotte (D66) en Kirsten van den Hul (PvdA). De leiding van het debat was in handen van schrijver, publicist en presentator Marcia Luyten, onder meer bekend van haar boeken over Afrika en als presentator van Buitenhof.

Amplify mocht meehelpen en realiseerde de online omgeving, alsmede alle strekking en AV techniek die het mogelijk maakte dat de kamerleden vanuit de (thuis)werkplek het debat konden voeren.