MG Motor Europe

Event details

locatie

Genk C-mine (België) en Zollverein (Duitsland)

Soort event

Productlancering

Klant

MG Motor Europe

MG SZ EV lancering in Europa

Het beroemde automerk MG is 15 jaar lang weggeweest uit Europa, maar met de introductie van de volledig elektrische MG SZ EV komen ze terug. De introductie van dit model is vernieuwend: geen dealerships, louter online en met partners. Om het merk te lanceren organiseerden we voor MG twee evenementen: een perslancering en een corporate event.
Een James Bond-waardig evenement

De internationale pers halen we naar het Belgische Genk, waar we op het indrukwekkende terrein van de oude kolenmijn (C-mine) de journalisten informeren over alle aspecten van de auto en waar zij testritten kunnen maken in de allereerste modellen. Er zijn presentaties van de internationale directie en specialisten zijn aanwezig om alle vragen van de pers te beantwoorden.

Voor het corporate event organiseerden we een experience op het Duitse Zeche Zollverein. Ook dit is een oude kolenmijn, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Corporate partners uit heel Europa waren uitgenodigd en aanwezig om de lancering te vieren en kennis te maken met de SZ EV. Er waren presentaties, tientallen testritten en als klapper een digitale expositie over de geschiedenis van MG in de trechters van de oude kolenmijn. De presentaties van de internationale directie werden aan elkaar gepraat door de host van de avond, Toine van Peperstraten. We sloten de indrukwekkende middag af met een diner, helemaal in het thema van de nieuwe campagne.