Regieorgaan SIA

Event details

locatie

Hogeschool Utrecht

Soort event

Productlancering

Klant

Regieorgaan SIA

SIA conferentie onderzoek en impact

Hoe maken we de impact van praktijkgericht onderzoek zichtbaar en tastbaar? Hoe kunnen we deze impact beoordelen en continu vergroten? Deze cruciale vragen staan centraal tijdens de SIA Conferentie Onderzoek & Impact.
Onderzoek en impact

Praktijkgericht onderzoek speelt een essentiële rol in het aanpakken van de belangrijke maatschappelijke overgangen van onze tijd. Door zijn aard – vraaggestuurd, interdisciplinair en sectoroverschrijdend – draagt het bij aan duurzame impact. Het verbeteren van de zichtbaarheid van deze impact is integraal voor de vooruitgang van onderzoek. Het conferentieprogramma, met een mix van plenaire en deelsessies, biedt inzichten in de theorie en praktijk van impactdenken. 

De conferentie wordt geopend door Mariska van der Giessen (directeur van Regieorgaan SIA) en Huib de Jong (waarnemend voorzitter van Regieorgaan SIA). Gedurende de dag gaan verschillende sprekers, waaronder lector Reint Jan Renes (Hogeschool van Amsterdam), CvB-lid Joeri van den Steenhoven (Hogeschool Leiden) en CvB-lid Wilma Scholte op Reimer (Hogeschool Utrecht), in op de impact van onderzoek. 

In twee rondes van deelsessies wordt dieper ingegaan op maatschappelijke vraagstukken en de onderzoekspraktijk. Een uitgebreid overzicht van deze sessies is te vinden op de website van de Conferentie Onderzoek & Impact 2023. Het programma sluit af met aandacht voor de volgende generatie: studenten van de minor “De Staat van de Wereld” delen hoe zij impact genereren. Amplify, met zijn expertise in complete evenementenorganisatie, styling en productie, speelde een sleutelrol bij het tot leven brengen van deze impactvolle conferentie.